Marise Verboom Amenti Uitvaartverzorging

Ik kan alles vragen, niets is gek of te veel

Ze wist meteen wie ze moest bellen voor advies toen ze Amenti Uitvaartverzorging wilde overnemen. “Peter is al jaren betrokken bij ons familiebedrijf Verboom Techniek. Hij regelt met zijn team onze administratie en belastingzaken, maar doet veel meer dan dat. Hij adviseert en denkt mee. En dat was precies wat ik nodig had toen ik deze stap wilde zetten.”

Marise kent Peter al vanaf de periode dat hij nog zakendeed met haar vader. “Zelf kwam ik in 2014 in het bedrijf. Toen leerde ik Michels BV kennen, en dus vooral Peter.” Op dat moment deed Michels BV alleen de salarisadministratie en een ander bureau de boekhouding. “Dat wilden we niet langer zo. We hebben alles ondergebracht bij Michels BV. Een stuk efficiënter.” Het contact werd nog intensiever in 2019. “We hebben toen één zaak verkocht. Peter is nauw betrokken geweest en heeft ons geadviseerd. Dat was heel waardevol.”

PERSOONLIJK FINANCIEEL ADVIES

Door de langdurige relatie kent Peter de zakelijke, maar ook privésituatie van Marise goed. Een voordeel, vindt Marise. Zeker tijdens het overnameproces van Amenti Uitvaartverzorging. “Hij snapt mijn beweegredenen, mijn wensen en kent onze financiële situatie. Ik vertrouw hem blind.”

Marise betrok Peter in het avontuur van de overname, als haar (financieel) adviseur. “Hij zag het meteen zitten, de overname. Ik heb inzicht gegeven in alle stukken. Daar trok hij conclusies uit die hij met ons deelde.” Peter ging ook mee naar de onderhandelingstafel. “Ook de tegenpartij had een onderhandelaar bij zich. Op een gegeven moment ben ik, samen met de tegenpartij, uit de onderhandelingen gestapt en heeft Peter het verder voor mij afgehandeld, met de andere adviseur. Daar voelde ik mij prettig bij. Van tevoren hebben we alles uitvoerig besproken. En Peter heeft het supernetjes voor mij afgehandeld.”

“ALTIJD EEN DUIDELIJK ANTWOORD"

Daarna begon de praktische kant van haar nieuwe onderneming. “Alle nodige papieren en documenten werden opgesteld. En we hebben de administratie ingericht.” Marise stuurt zelf haar facturen, boekt inkoopfacturen of bonnetjes in en doet de btw-aangifte. Michels BV doet de rest, zoals het opstellen van de jaarrekening. “Ja, en advies geven dus. Zeker omdat deze tak nieuw voor mij is, heb ik nog veel vragen. Over het inboeken van bepaalde uitgaven bijvoorbeeld, of hoe ik het beste met bepaalde kosten om kan gaan. Peter en zijn team helpen mij altijd goed.” Die laagdrempeligheid, dat ze kan bellen voor iedere vraag, vindt Marise heel fijn. “Ik voel mij nooit te veel. Geen enkele vraag is dom. Al mijn vragen worden altijd duidelijk en uitgebreid beantwoord.”