Ton Verduyn Verduyn Ducati Specialist

Het blijft een kwestie van vertrouwen

Na een moeizame relatie met het vorige administratiekantoor, klopte Ton aan bij Michels BV, op aanraden van een kennis. “Onze boekhouding was een rommeltje en ik was sceptisch.” Snel trok het team van Michels BV de boekhouding van Verduyn Ducati Specialist recht. Het vertrouwen bij Ton groeide en inmiddels werken Verduyn Ducati Specialist en Michels BV zo’n 5 jaar succesvol met elkaar samen.  

Gepassioneerde ondernemer 

Ton Verduyn werkt 15 jaar bij het familiebedrijf in Capelle a/d IJssel en runt de zaak nu zo’n 7 jaar samen met zijn broer Leon. “Ik focus mij op de werkplaats en contact met leveranciers. Leon richt zich op de showroom, verkoop en inkoop. Maar we kunnen elkaar 1 op 1 vervangen als het moet.” Twee gepassioneerde ondernemers met liefde voor het vak, dat straalt van de twee broers af. Boekhouding en administratie heeft minder hun aandacht. “Maar het moet wel goed geregeld zijn. Daarom hebben we Janny, zij doet een paar uur per week onze boekhouding. De jaarcijfers en belastingaangifte besteden we uit.” Aan Michels BV dus. 

Duidelijke communicatie en strak geregeld  

De samenwerking begon zo’n 5 jaar terug. “Een kennis raadde Michels BV aan. Een klein groeiend kantoor vertelde hij, waar duidelijk gecommuniceerd wordt en zaken strak geregeld zijn. Dat was precies wat we nodig hadden op dat moment, na een nare ervaring bij een ander kantoor.” De administratie bleek een ‘puinhoop’, zoals Ton het zelf noemt. De eerste focus van Michels BV was dan ook het rechttrekken van de huidige administratie. “Dat hebben ze netjes en snel gedaan.” Waardoor het vertrouwen bij Ton groeide. “Ja, het gaat dan wel over cijfers, maar het is en blijft een kwestie van vertrouwen.”  

“Ik heb er zelf bijna geen omkijken naar” 

 

Toen de basis van de administratie eenmaal netjes op orde was, konden de lopende werkzaamheden beginnen. Ook daarin zijn processen geoptimaliseerd. Zo is de administratie inmiddels volledig digitaalworden bonnen gescand met de Dizzy-app en is er een bankkoppeling gemaaktVeranderingen die de administratieve werkzaamheden efficiënter maken, waardoor ze minder tijd in beslag nemen. Zo kan Ton doen waar hij goed in is en blij van wordt: ondernemen. Janny regelt de lopende zaken, zoals bonnen invoeren en administratie netjes bijhouden. Michels BV controleert de administratie, doet de btw-aangifte, maakt onze jaarcijfers en doet onze belastingaangifte. En als er dingen zijn waar we op moeten letten, dan krijgen we dat in duidelijke taal overzichtelijk in een e-mail. Ik heb er zelf eigenlijk bijna geen omkijken meer naar. Ideaal.”  www.ducativerduyn.nl