Xander Schuite Verboom Techniek

Met de juiste software van Michels heb ik nu beter inzicht

De samenwerking van Michels en Verboom Techniek gaat verder dan een eenvoudige relatie tussen klant en leverancier, zo vertelt directeur Xander Schuite. Vanzelfsprekend verzorgt Michels de administratie en fiscale zaken voor de specialist in betontechniek in Moordrecht, maar de echte meerwaarde zit ‘m in het meedenken en adviseren op bedrijfsmatig niveau, legt Xander uit. Ook de administratiesoftware waar Michels mee werkt bevalt hem goed.

“Vanaf 2017 zijn we echt intensief gaan samenwerken”, vertelt Xander. Verboom Techniek zat in een bedrijfsovername, later volgde nog een overname. Complexe situaties waarin Peter Michels als adviseur fungeerde voor Xander. “Peter heeft hier een grote rol in gespeeld als sparringpartner.”

Exact voor beter inzicht cijfers

In deze periode is Verboom Techniek ook overgestapt op Exact Online, op advies van Michels. “Dat is een hele goede zet geweest. Exact was precies wat we verwacht en gehoopt hadden. Ik heb meer inzicht in mijn financiële zaken en kan cijfers makkelijker delen met anderen. Daarnaast is het ook goed overdraagbaar, waardoor meerdere mensen erin kunnen werken.” Michels nam Verboom Techniek aan de hand. “Michels heeft ons ondersteund in de overstap en wegwijs gemaakt in Exact.”

Eerste enthousiaste indruk van Visionplanner

Sinds kort werkt Verboom Techniek ook met Visionplanner, op aanraden van Michels. “Daar zijn we net mee gestart, ik ken nu nog niet alle ins en outs, maar ik ben erg enthousiast tot nu toe.” Ook nu neemt Michels het team van Verboom Techniek mee in deze nieuwe ontwikkeling. “We hebben zelf ook iemand op de administratie zitten die richting pensioenwaardige leeftijd gaat. Voor haar zijn al deze nieuwe innovaties niet altijd eenvoudig om te volgen, maar we nemen haar zo goed mogelijk mee. We willen graag met haar blijven werken tot aan haar pensioen, maar ondertussen willen we ook een systeem dat klaar is voor de nieuwe generatie.”

“Ik vind dat je als bedrijf vooruitstrevend moet zijn”

Het directe inzicht en de verbeterde efficiëntie vindt Xander het grootste voordeel van zijn administratiesoftware. “Zelf doe ik er vrij weinig mee. Ik wil gewoon simpel en snel kunnen zien hoe het ervoor staat en dat kan met een persoonlijk dashboard. Ook kan ik bedrijfsresultaten op bepaald niveau delen en heb zelf de controle wie wat ziet. Zo kan ik gemakkelijk de regie houden.” Verboom Techniek gaat dus moeiteloos mee in de nieuwe administratieve tools van Michels. Xander waardeert de aanpak van Michels om continu te investeren in automatisering en hoe hij als klant mee wordt genomen in nieuwe innovaties. “Ik vind dat je als bedrijf vooruitstrevend moet zijn.”

De twee bedrijven werken inmiddels al enige tijd goed met elkaar samen, tot tevredenheid van Xander. “We hebben een aardige geschiedenis met elkaar opgebouwd. Michels kent de ins en outs van ons bedrijf. Ze weten hoe we denken, dat hoeven we niet iedere keer opnieuw uit te leggen. Dat maakt onze relatie zo waardevol.”